Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in 2007 een jaarcontract gekregen bij mijn huidige werkgever. Deze is stilzwijgend verlengd. Aangezien ik nu 1 dag meer ga werken willen zij dat ik een nieuw contract onderteken. In mijn oude contract staan vaste dagen vermeld waarop ik werk (18.75 uur). In het nieuwe contract hebben zij vermeld dat ik 25 uur per week ga werken zonder dat de dagen erin vermeld staan. Dit betekend dat zij mij de hele werk kunnen inplannen waneer het hun uitkomt. Ik ben het hier niet mee eens. Ook staat er een concurrentie beding in vermeld. Mijn vraag is of zij mij kunnen dwingen om dit nieuwe contract te ondertekenen of kan ik aangeven dat ik volgens mijn oude contract blijf werken. Is een concurrentie beding wettig. Help, wat kan ik doen.

Beste, indien het contract stilzwijgend is verlengd gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden. Je kunt samen andere arbeidsvoorwaarden overeenkomen. Een con.beding in een contract voor bepaalde tijd is in beginsel niet gelding. Er gelden strenge eisen om in zo een contract een cb geldig te laten zijn. Om goed te kunnen beoordelen wat uw rechten en plichten zijn, is het handig als wij een keer bellen. Dat kan kostenloos. Ik hoor graag of u daar behoefte aan heeft, en zo ja wanneer het u schikt. U kunt daarvoor rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord op mijn vraag.
Ik zou graag in contact komen voor verdere informatie en of mijn werkgever mij kan verplichten om het nieuwe contract te ondertekenen. Is het mogelijk dat ik dinsdagochtend voor 12.00 uur contact met u opneem.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag