Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 58 jaar en was sinds 9 maanden werkloos. Per 6 maart heb ik een baan aangeboden gekregen. De mondelinge afspraak was een x bedrag per maand + jaarcontract. Verder heb ik 2 maand met behoud van ww gewerkt. Het duurde erg lang met het contract. Eind mei kreeg ik contract. Voor een half jaar met 300 euro minder per jaar. Gesprek gehad ze zouden het oplossen en de 300 euro per juni storten. Donderdag nieuw contract. Salaris klopt alleen weer 6 maand. De vrouw van de eigenaar zei; ja 6 maand terwijl ik met haar man 1 jaar had afgesproken. Ik ben vertegwoordiger in de vers bij hen. Haal enorm veel klanten binnen. Zelf ben ik bang dat ze denken dat ze nu genoeg klanten hebben en ze mij wel.willen slijten. Wat kan ik nog doen. Ik wil liever niet tekenen. Heb heel vaak in de proefmaand naar mijn contract. Ik ben bang dat ze mij er in hebben geluist. 58 jaar waar vind je een baan. Heb 43 onafgebroken gewerkt. En na 9 maand ww nu dit.

Beste, een arbeidsovereenkomst kan mondeling worden aangegaan. U hebt dan alleen een lastige bewijspositie. Als u daar behoefte aan heeft, kunnen wij een keer (kostenloos) bellen. Mocht u dat willen, dan hoor ik dat graag. U kunt rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wellicht bel ik volgende week. Ga eerst weer ingesprek dinsdag. De werkgever heeft mij de hand er op gegeven. Krijg ik na 26 weken werken een ww uitkering van mijn laatste baan? Als dat zo is lever ik 300euro pm in. Maar wat gebeurt er als ik niet teken. Ik wil nu wel stoppen. Het werk is leuk maar zowel man en zn vrouw schelden bijna constant. Een normaal gesprek is vaak niet mogelijk. De afspraak was 30 klanten per jaar. Ik zit op 23 klanten in nog geen 4 maand. Zij komen de winter wel door.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag