Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,
Op dit moment wonen we in een sociale huurwoning van een woningcorporatie.
Vanaf september 2016 zijn er al meerdere informatiebijeenkomsten geweest voor sloop/nieuwbouw plannen. Deze werd eerst kritisch ontvangen door de bewoners, maar na wat aanpassingen van de plannen (tuin/parkeren enz) ziet de woningcorporatie de mogelijkheid om nu stappen te ondernemen. Eind maart zijn ze gestart met individuele gesprekken waar gevraagd werd een overeenkomst te ondertekenen of we wel/niet instemmen met de sloop/nieuwbouw. Als 70% of meer bewoners hiermee instemmen gaat de sloop definitief door. De woningcorporatie heeft aangegeven te proberen voor de bouwvak (7 aug) of mogelijk net na de bouwvak de definitieve bekend te maken. Na deze datum krijgen we recht op een verhuisvergoeding.

Nu is er een woning te koop die ons erg aanspreekt. Besloten om een bezichtiging te gaan plannen om ook eens te informeren wanneer de eigenaren er uit willen. Nu vroegen we ons af of we recht zouden houden op de verhuisvergoeding na het ondertekenen van een voorlopig of definitief koopcontract? Natuurlijk zeggen we dan nog niet de huur op.

Als u vrijwillig vertrekt vanwege de koop van een huis, dan vervalt meestal daarmee de verhuisvergoeding. Of dit ook zo is zal moeten blijken uit het contract c.q. de regeling. Pas bij gedwongen verhuizing vindt er een vergoeding plaats, omdat de verhuurder andere woningen uit hun bestand moet aanbieden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag