Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wilde graag weten wat mijn rechten zijn als werknemer?
Ik heb een 0 uren contract, dus alle uren zijn voor mezelf die ik niet werk.

Nu is het zo, ik moet geopereerd aan mijn hand worden vanwege ganglion en banden die ze sterker gaan maken.
Nu vond mijn baas het onnodig om in mezelf te laten snijden, omdat ik nog te jong ben, terwijl de arts dit wel nodig vind.

Nu krijg je altijd van het ziekenhuis 2 weken vam te voren een oproep. Nu werd ik afgelopen woensdag (24-5) gebeld voor een opname (dag) op 8 juni. Dus 2 weken later.

Nu is het zo dat het werk dit niet goedkeurt want ze kunnen het met het rooster niet uitkomen. Rooster was voor die week en week erop nog noet gemaakt. Nu is inmiddels het rooster voor de week van de 8 juni al wel gemaakt. Ben ik wel die dag brij gepland, maar die dag erna een ochtendje sta ik wel ingepland.

Rooster voor die week erna is nog niet gemaakt

Er gaat niemand op vakantie, het kost mijn eigen uren. Zelf kan ik wel komen opdtaven als iemand zich afbelt ondat zijn/haar kat was ingeslapen. Ook verzet ik mijn afspraken zodat ik een middag kan blijven werken omdat er personeel te weinig is.

Straks is het vakantie periode, en dan kan het ook niet wegens te weinig personeel.

Wat nou als ik straks een auto ongeluk krijg,of van mijn paard af val en mijn been breek en in het gips terecht kom??

De assistent heeft het wrover dat er 5 dagen niet zwaar getild mag worden. Wel 2 weken met hechtingen loop.

De baas had gezehd na pinksteren, imo is 8 juni na Pinksteren!

Beste, als jij vanwege medische redenen niet kunt werken kan jouw werkgever jou daar niet toe verplichten. Mijn advies voor nu is, zoek contact met jouw werkgever om uit te leggen dat jij niet alleen op 8 juni niet kunt werken, maar in ieder geval ook (2 weken of 5 dagen) daarna. Als jouw werkgever daaraan twijfelt, kan hij jou de bedrijfsarts laten bezoeken. Mocht je nog vragen hebben of willen overleggen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. Echter heb ik aangegeven dat het medisch is. Maar vanaf dag 1 waren ze er al tegen, want ik was te jong en moet niet in me laten snijden. Maar het kost toch mijn eigen uren vanwege mijn 0 uren contract. En op mijn loonstrook staat echter ook niets dat ik ziektegeld betaal.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag