Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,
Mijn dochter en ik hebben beiden via de mail een brief ontvangen van een advocaat, waarin staat dat mijn ex de alimentatie wilt wijzigen omdat zijn bedrijfsresultaat over 2016 minder is. Mijn dochter is 18 jaar, vandaar voor haar een aparte mail.
In mijn mail is de aanhef al verkeerd, en bij beide mails zou een bijlage moeten zitten die niet bijgevoegd is.
Wij hebben het gevoel dat e.e.a. niet klopt.
Mijn vraag is, of het gebruikelijk is dat advocaten zoiets doen via de mail, en is het niet zo dat mijn ex met de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar moet komen? Verder is hij ook gaan samenwonen, waardoor zijn gebrek aan inkomsten meer dan gecompenseerd worden door het inkomen van zijn partner. Wordt dit meegenomen in een herberekening?
Alvast dank voor uw antwoord

Goedemiddag, Het is niet ongebruikelijk dat advocaten via de e-mail communiceren. Wel vervelend dat de bijlage ontbreekt en de aanhef niet juist is. Daar hoeft echter niets achter te zitten. Uw ex zal moeten aantonen dat hij de alimentatie niet (meer) kan betalen. Dat hoeft niet per se met de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Of, en zo ja hoe het inkomen van de nieuwe partner van uw ex een rol speelt is verschillend wanneer het gaat om partneralimentatie of kinderalimentatie en de hoogte van dat inkomen. Als ik u was zou ik eerst contact zoeken met de advocaat van uw ex om te vragen naar de bijlage. Het is niet onverstandig om zelf ook een advocaat in de hand te nemen om er zeker van te zijn dat u en uw dochter niet tekortgedaan worden. De exacte inhoud van de afspraken die jullie eerder hebben gemaakt zijn daarbij ook relevant. Mocht u vragen hebben of willen overleggen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij te zoeken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag