Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goedemiddag. Ik heb een vraag over mijn 17jarige zoon, bijna 18jr geboren d.d 7-7-1999. Mijn zoon is boos vertrokken naar zijn vader. Ook heeft hij zijn schoolspullen meegenomen, zo ook mijn kluis met de inhoud van 17.000 Euro. Moet ik aangifte doen of afwachten totdat mijn zoon terug komt, wat onwaarschijnlijk is. Van vader mag hij auto rijden en heeft een motor gekregen en rijd er inmiddels op. Mijn zoon staat ingeschreven op mijn adres. Sta inmiddels met mijn rug tegen de muur, daar vader zeer manipulatief is en alle macht in handen heeft, zo blijkt.Graag Uw advies:

U zou inderdaad aangifte kunnen doen bij de politie terzake van diefstal. Uw zoon heeft de aan u toebehorende kluis weggenomen zonder uw toestemming. Het is echter aan u om in te schatten of dit ook echt nodig is. Als u inschat dat het zeer onwaarschijnlijk is dat uw zoon vanuit zichzelf terugkomt, en vader daar ook niet aan zal bijdragen, lijkt me dat de beste optie.

Als u het buiten de politie om wilt regelen, dan zou u ook nog uw zoon kunnen sommeren (bijv. per brief) om de kluis terug te geven. Als hieraan echter geen gehoor wordt gegeven dan zal u een procedure moeten starten, wat lang duurt en veel geld kost.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u zeer voor uw reactie.
Ik ga zeker als eerste een aangetekende brief versturen en wacht mijn zoon's reactie af.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag