Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


ik heb in het verleden een aanrijding gehad.
een periode later is mijn scooter beschadigd door vandalen. wat gaat er gebeuren als de verzekering de schade erkent ? de schade is namelijk niet meer te controleren. nu zijn er wel foto,s van de schade.
maar de schade is dermate hoog dat deze gecontroleerd dient te worden door een schade expert.

hiernaast wil de verzekering van de tegenpartij de schade niet erkennen. reden hiervoor aansprakelijkheid komt onvoldoende naar voren uit voicemail bericht. tegenpartij wilde eerst de schade zelf betalen echter toen deze erachter kwam dat het veel geldt ging kosten werkte deze niet mee mee.

Een goede schade-expert zal de geleden schade deskundig bepalen, waarbij hij ook zal aangeven of er andere schade aan de scooter is ontstaan. U zelf dient ook melding te maken van de schade door vandalisme. Er vindt dan een aftrek plaats op de aanrijdingschade.
T.a.v. aansprakelijkheid zal moeten worden vastgesteld of bewezen moeten worden wie aansprakelijk is voor de schade.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

even voor de duidelijkheid scooter is enkel wa verzekerd dus niet tegen vandalisme.
ik bedoel wat gaat er gebeuren als de verzekeraar van de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent ?
er zijn namelijk nog wat mogenlijkheden op dit terrein.
de schade van de aanrijding was dermate hoog dat deze gecontroleerd dient te worden door een schade expert van de tegenpartij.
echter door dat de tegenpartij (persoon) geen medewerking wilde verlenen na het horen van de kosten is dit niet gebeurt.
het controleren van de schade is alleen nog maar mogelijk aan de hand van foto,s icm een offerte door dealer.
de schade van de aanrijding is namelijk niet meer daadwerkelijk te controleren aangezien deze onderdelen niet meer bestaan door de vandalisme/vuurwerk neemt de schade expert van de tegenpartij hier voldoende mee ?


Als de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent, dan zal zoals boven eerder is medegedeeld er een expertise volgen, waarbij de expert zal schatten wat de kosten zijn die voortvloeien uit de aanrijdingsschade. Dit kan bv inderdaad met foto's geschieden of andere manieren. Vandalisme schade zal worden verminderd van de aanrijdingsschade. Het is ook mogelijk dat de schade lastig te bepalen valt en de dagwaarde van de scooter zal worden uitgekeerd. Dit wordt overigens niet snel gedaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de verzekering tegenpartij wil de aansprakelijkheid niet erkennen wat is wijsheid in dit geval ?
de reden hiervoor ik kan niet exact aantonen wat er is gebeurt.


Reactie van de vraagsteller

de verzekering van tegenpartij wil de aansprakelijkheid niet erkennen.
wat is wijsheid in dit geval ?
heeft het zin om een procedure te starten ?
ik heb enkel de voicemail als bewijs.

als ik de verzekering er op wijs dat de voicemail/opname van het gesprek direct na de aanrijding en de verklaring van de tegenpartij niet overeenkomen dan zeggen ze je kan niet exact aantonen wat er is gebeurt dus de aansprakelijkheid van onze client is niet aangetoond.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag