Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Het volgende is het geval. Mijn vrouw en ik zijn drie en een half jaar uit elkaar ondertussen maar we zijn nog niet gescheiden. Op het moment dat we uit elkaar gingen wilde mijn ex het huis zsm verkopen. Ik heb dat afgeraden ivm met de slechte markt in die periode. Nu zijn we drie jaar en een half verder en heeft mijn a.s. ex het in haar hoofd gekregen om er nog drie jaar te blijven wonen. Dit omdat ze haar kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten en ze dat alleen kan doen als ze rust heeft. Haar bewoording. er zit overwaarde op het huis dus dat is het probleem niet. Al mijn voorstellen om het haar zo aantrekkelijk mogelijk te maken worden resoluut van de hand gewezen. Ze blijft bij haar eisen. Als ik daar in mee ga dan kunnen we de zaak afwikkelen met een mediator (maak je daar geen gebruik van als je er SAMEN uit kan komen?) Als ik het er niet mee eens ben ziet ze zich genoodzaakt om een eigen advocaat in de arm te nemen. Nu wil ik haar niet per direct het huis uit hebben maar wil wil zicht hebben dat ik binnen 1 á 2 jaar hypotheekvrij ben en zodoende iets voor mezelf kan kopen. Als we het traject in gaan van ieder een eigen advocaat hoe lang kan zij dit rekken? Oftewel, ga ik mee in haar eisen en ben ik er binnen drie jaar vanaf of ga ik er een bak geld, advocaatkosten e.d. tegen aan gooien met een langslepende zaak?

Hoofdzaak voor mij is dat ik op één of andere manier verlost wordt van de hypotheek. Zij kan die niet, op papier, dragen dus mij uitkopen is geen optie. haar uitkopen is misschien een optie maar die wordt dus op voorhand al afgewezen. Kortom......hoe krijg ik haar op een zo fatsoenlijk mogelijke manier uit het huis?

Indien zij de woning niet kan betalen, kan ze daar ook niet blijven. Dit tenzij u daar samen met elkaar duidelijke afspraken over maakt. U kunt dan met elkaar afspreken dat de woning na 1 a 2 jaar alsnog wordt verkocht en dat zij u in die tussenliggende periode een gebruiksvergoeding betaalt voor dat deel van de woning dat aan u toekomt maar nu dus uitsluitend door haar wordt gebruikt.

Indien dat niet lukt, of onwenselijk is, zal de woning simpelweg te koop moeten worden gezet. Immers hoeft u niet met een onverdeelde boedel te blijven zitten. Dat mevrouw anders wenst, maakt dan an sich natuurlijk niet anders. Als zij hier niet aan mee wenst te werken, kan de rechtbank worden verzocht vervangende toestemming te verlenen om de woning zo alsnog te kunnen verkopen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag