Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buren geschil:Het gaat om de erfgrens( eigendom) en erfdienstbaarheid

Mag een buurman zijn huis verkopen als wij als buren met elkaar een geschil hebben over erfgrens en erfdienstbaarheid.

De buurman is zelf naar een aantal advocaten geweest om erfgrens,eigendom te claimen en dat is merkwaardig omdat dit onjuist is wat er wordt gecalaimd.
Wij hebben een erfdienstbaarheid achter ons huis lopen als voetpad voor op thans bestaande, minst bezwaarlijke wijze. Het afgelopen jaar zijn er alleen maar vuilnisbakken van en naar de openbare weg gebracht en de andere buren hebben hun fietsen altijd voor staan op hun eigen perceel. de buurman waar wij een conflict mee hebben ( eigelijk heeft hij een conflict met ons) heeft een garage waar alles staat, hij gebruikt de achterkant ook alleen voor vuilnisbakken.

Na een maand vernemen we opeens niks meer ( we zijn al mijn een jaar bezig), wel allemaal advocaten brieven met eisen die op onjuistheden zijn gebaseerd en opeens is het stil en horen we helemaal niks meer van zijn advocaat, kan dit zomaar, ons eerst belasten en dan willen verkopen, wij willen meer duidelijkheid over diverse punten die de buurman heeft aangevoerd en ook voor de rust.

Meneer heeft zijn zin niet gekregen en heeft blijkbaar gekozen om weg te gaan omdat het hem niet is gelukt wat hij allemaal wilde hebben en heeft niet bedacht dat zijn informatie niet op feiten zijn gebaseerd, echter deze man eigent / neemt dingen en wij hebben het voor een deel terug genomen, wat ook aantoonbaar van ons is.

Wij hebben de kadaster de opdracht gegeven om de twee percelen te laten uitmeten en het blijkt opnieuw dat wij juist hebben gehandeld, de erfgrens die wij hanteren klopt en de buurman heeft een stuk grond van ons en is niet van plan om dit terug te geven.
Wij hebben op ons stuk deel een erfafscheiding geplaatst en het deel wat hij claimt is onmogelijk om terug te krijgen.Het kadaster heeft geen indruk gemaakt op deze man en gaat elf in discussie met het kadaster, want zoals hij zelf zegt: ik claim het toch.

Tevens staat het huis van de buurman opeens te koop met een bepaalde inhoudelijke tekst die te maken heeft met het conflict. de verkoop tekst klopt hierin niet en is van belang voor de erfdienstbaarheid en de desbetreffende verwachtingen van de nw kopers van het huis dat de tekst kloppend is en ok voor ons. wij willen niet opnieuw geconfronteerd worden met zaken die niet kloppen.

Vraag1 :
Kan de buurman zomaar zijn huis verkopen als er een conflict is en dit blijkbaar niet meld bij de makelaar en wat betekend dat voor ons en voor de buurman. Wat is verstandig?
Vraag 2:
Kunnen wij eisen dat de tekst bij de makelaar aan wordt gepast omdat dit geen correcte informatie betreft.
En bij wie en hoe moet dat gemeld worden.
Vraag 3: kan de toekomstige koper zijn eisen ook opeisen? en zoja waarom wel en waarom niet
Vraag 4. Hoe kan je een erfdienstbaarheid aanpassen dat het een duidelijke erfdienstbaarheid heef en niet alleen maar omschreven als: voor op voetpad op thans bestaande, minst bezwaarlijke wijze. Je kan er alle kanten mee op namelijk en dat is te onduidelijk, en ook dat er geen gasten op ons erf ogen komen omdat ze een eigen voordeur hebben..
Vraag 5: Kunnen wij ons grond terug krijgen als de woning is verkocht en kan de verkopende makelaar hierin wat betekenen?
Vraag 6: kunnen wij woongenot geld eisen of iets anders, we zijn er klaar mee en we zijn blij als hij weg gaat, echter we willen niet opnieuw nw buren hebben die allerlei dingen eisen omdat hij dingen heeft toegezegd tegen de kopers die niet kloppen! wat is verstandig

1.De buurman mag zijn huis zondermeer verkopen ook al is er een geschil. Het is zijn zaak om de kopers hierover op de juiste wijze te informeren. Doet hij dat niet, dan is dat een zaak tussen de buurman en de kopers.
2. De makelaar werkt in opdracht van de buurman, u kunt niets eisen. Indien u toch contact met de makelaar op zou nemen loopt u kans dat u het verwijt krijgt dat het verkoopproces daardoor negatief wordt beïnvloed, het is dus niet verstandig om dit te doen. Wel kunt u te zijner tijd de nieuwe eigenaren informeren.
3. Hier kan ik alleen een algemeen antwoord op geven omdat ik geen inhoudelijke kennis heb van de aktes en dergelijke: de nieuwe koper heeft in beginsel dezelfde rechten als de huidige eigenaar, dus als de vordering van de huidige eigenaar terecht is, kan de koper deze vordering ook instellen.
4. Dit kan door middel van een notariële akte waaraan de eigenaars van de dienende en heersende erven meewerken, of indien dat niet mogelijk is door middel van een verzoek aan de rechter. Dat laatste kan echter alleen indien de erfdienstbaarheid meer dan 20 jaar geleden is gevestigd en er sprake is van onvoorziene omstandigheden die van zodanige aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de erfdienstbaarheid niet in redelijkheid verlangd kan worden van de eigenaar van het dienend erf.
5. Deze vraag is niet te beantwoorden zonder inhoudelijke dossierkennis. Ook hier geldt dat uw eventuele recht niet wijzigt door de verkoop van het pand van de buren.
6. Ook deze vraag is niet te beantwoorden zonder inhoudelijke dossierkennis.
Al met al denk ik dat het verstandig is, dat u zich in deze laat adviseren en begeleiden door een deskundige.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag