Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb mijn huidige arbeidsovereenkomst voor het einde van de maand beƫindigd en heb dus een uitwerk periode tot het einde van de volgende maand. Echter heb ik nog zo veel overuren en vakantiedagen staan dat ik deze niet meer opgemaakt krijg voor het einde van de arbeidsovereenkomst.
Volgens mijn werkgever mag ik zowel mijn overuren als vakantiedagen niet (gedeeltelijk) opnemen omdat er geen vervangend persoon voor mijn functie is.

Mag dit zo maar? Of heb ik recht op het opnemen van mijn overuren of vakantiedagen?

Uw vakantie-aanvraag behoort in beginsel te worden gehonoreerd tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn die een afwijzing rechtvaardigen. Het hangt dus van de omstandigheden af en zonder meer informatie kan ik uw vraag niet adequaat beantwoorden.

Beoordeel dit antwoord:

*U heeft recht op een aaneengesloten vakantieperiode van minimaal 02 weken. Dit kan de werkgever niet weigeren. slechts de periode waarin kan op bezwaren stuiten -> zie de zwaarwegende redenen uit het antwoord van Boogaard.

Wanneer u een deel van de overuren en vakantiedagen niet kunt opnemen, dan moet de werkgever deze uitbetalen. Dit is voor de werkgever ongunstig en duur.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben werkzaam als filiaalmanager van een winkel. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat er voor het einde van mijn arbeidsovereenkomst iemand zal zijn die mijn functie overneemt.

Is het niet zo dat ik mijn overuren wel op zou moeten kunnen opnemen omdat ik deze uren natuurlijk gewoon gewerkt heb? Wat betreft de vakantie uren begrijp ik dat dit in overleg moet met de werkgever.

De vakantieperiode van minimaal 2 weken waar u het over heeft zou ik dus wel op kunnen nemen ook al gaat de werkgever hier niet mee akkoord?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag