Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Kan ik mijn ex-partner verzoeken de woning te verlaten en zich te laten uitschrijven op mijn huidige ades?
Wat zijn mijn rechten?

We hebben 4 jaar samengewoond zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap. De woning is mijn eigendom, ex heeft nooit meebetaald aan het huis, alleen boodschappen betaald.

Ik begrijp dat uw nu ex-partner destijds als het ware bij u is komen inwonen en dat nog steeds doet, hoewel uw relatie is geƫindigd. Ook is er, zo begrijp ik, geen enkele vorm van samenwoningsregeling op papier gezet / afgesproken.
Dit betekent dat uw ex-partner in juridische zin geen recht heeft om in de woning te blijven wonen als u dat niet wilt. Hij/zij zal dus uiteindelijk moet vertrekken. Indien uw ex op geen enkele wijze gevolg zal geven aan uw uitdrukkelijk en schriftelijk verzoek om de woning te verlaten en u niet hem/haar feitelijk zelf op straat wilt/kunt zetten, dan kan via de rechter een machtiging worden gevraagd waarmee u een deurwaarder opdracht kunt geven om de uitzetting uit te laten voeren.
Als uw ex-partner zich niet zelf uitschrijft op uw adres, kunt de gemeente verzoeken om tot uitschrijving over te gaan. Wel zal dan de gemeente van u vragen om aan te tonen dat uw ex ten onrechte op uw adres staat ingeschreven. Dit zal bijvoorbeeld kunnen door de deurwaarder die de uitzetting verzorgt een proces-verbaal daarvan te laten opmaken.

Beoordeel dit antwoord:

Ja dat kan uiteraard, mogelijk dat u samen nog tot een praktische oplossing kan komen bijvoorbeeld aldus dat hem nog een korte termijn vergund wordt waarna hij daadwerkelijk zal vertrekken en zich uitschrijft. Indien dat niet mogelijk is of niet gewenst is, kan het ook op andere wijze bewerkstelligt worden zoals hiervoor al omschreven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag