Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze kleindochter is in april 18 jaar geworden en studeert via een MBO opleiding. Zelf verdient ze iets per maand bij. Haar ouders zijn gescheiden. Er is een alimentatieregeling afgesproken. Echter er is te weinig geld voor haar om te studeren en om haar (geringe) sociale leven te leiden. Met name haar moeder vertikt het om meer te betalen, voornamelijk voor haar school. Moeder heeft een goede, volledige baan. Vader is chauffeur op de ambulancedienst. Verdient minder dan moeder.
Wat is hieraan te doen.
Onze kleindochter vindt het moeilijk om haar moeder juridisch aan te pakken ( voor het betalen van het school- en boekengeld).
Graag uw advies.

De ouders zijn beiden naar rato van draagkracht verplicht bij te dragen in de kosten van studie en levensonderhoud van uw kleindochter. Er zal ook gekeken moeten worden wat deze kosten in concreto zijn. Dat ze zelf bij verdient is relevant, maar doet op zich zelf niets af aan de verplichtingen van de ouders. Ik begrijp dat het voor haar lastig is om haar moeder aan te spreken (mij is niet duidelijk of ze op zich zelf woont of bij haar moeder), maar ze zal wel de stap moeten nemen als moeder weigerachtig blijft. Juridische stappen kunnen gelegen zijn in het inschakelen van een advocaat die moeder aanspreekt, een gerechtelijke procedure hoeft niet per se aan de orde te zijn. Indien gewenst kan zij voor juridische hulp contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Dit zijn altijd vervelende zaken. Het is juist dat beide ouders verplicht zijn naar rato van draagkracht bij te dragen in de kosten van studie en levensonderhoud. Mogelijk dat getracht kan worden via mediation of de bemiddeling van een advocaat alsnog tot een oplossing te komen. Als dat niet lukt, zal er inderdaad moeten worden geprocedeerd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag