Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben langere tijd een staanplaats voor de stacaravan gehad. Deze liep half juli 2015 af. Wij hebben toen een nieuw contract aangeboden gekregen. Echter is deze nooit getekend door mijn ons omdat we aangaven niet langer met plezier op de camping verbleven en als er een aantal dingen (afbreken luifel) doorgevoerd zouden worden we de stacaravan zouden verkopen.
Dit is ook besproken met de eigenaresse van de camping en aangezegd dat we over zouden gaan tot verkoop. (De eigenaresse is inmiddels overleden)
Mei 2016 hebben wij de stacaravan verkocht en is door de nieuwe eigenaar weggehaald.
De staplaats hebben wij netjes voor de helft ban 2016 betaald.
Echter krijgen wij nu aanmaningen van de camping. En dwingen ze ons de gehele staanplaats van 2016 te betalen. Echter heb sn wij geen contract meer getekend en al eerder aangegeven dat wij de stacaravan zouden verkopen.
Wie staat er nu in zijn recht?
En kunnen ze ons dwingen alsnog voor een half jaar te betalen.

Graag hoor ik van u!

Kijkt u eerst eens in de voorwaarden , dan in de Recron voorwaarden als de camping aangesloten is, in dat geval hebt u namelijk recht op vermindering van de overeenkomst met de kosten van nutsvoorzieningen en als de ondernemer een vervangende recreant heeft gevonden

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u reactie. Ze zijn idd aangesloten bij de reconvoorwaarden. Daar schermen ze ook mee. Echter hebben wij geen contract meer getekend. Dus is de overeenkomst niet meer van kracht of zie ik dat verkeerd?


Dat ziet u inderdaad verkeerd want de recron voorwaarden regelen de kwestie indien er tussentijds wordt opgezegd bij verkoop .zie artikel 9 verkoop van het kampeermiddel. Onder voorwaarden is er recht op reductie van de prijs. Het zetten van een handtekening is een doorgaans slecht een formele uitvoering van een overeenkomst maar de overeenkomst zelf zal wel gesloten zijn voor het volgende seizoen tenzij u natuurlijk volgens de voorwaarden tijdig heb opgezegd. Maar ook dit loopt weet volgens voorwaarden, verlengingen vinden doorgaans plaats stilzwijgend. Het probleem is dus dat er mondeling van af is geweken doordat u hebt aangegeven te willen stoppen. Volgens de parkvoorwaarden zal dit schriftelijk moeten? Ik vind het wel flauw overigens als dat inderdaad zo is gegaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag