Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een jaren 30 bovenwoning. De eerste en tweede etage. Aan de achterzijde zit mijn keuken, en hieronder de keuken van de onderburen. Zij hadden in de keuken een CV ketel hangen, de afvoer hiervan ging door de gevel en liep zo'n 3 a 4 meter van de gevel vandaan (ondersteund door een uitbouw aan de achter kant). Sinds kort hebben zij deze pijp ingekort en komt hij nu direct onder mijn keukenraam uit (<1m afstand tussen afvoer en onderkant raam). Gevolg hiervan is dat bij het minste en geringste wind de rookgas mijn keukenraam in wordt geblazen. Van de week stond het al helemaal blauw.

Wij realiseerden pas sinds kort dat deze aanpassing is gedaan. De ingeschatte termijn, valt samen met gezondsheidsklachten die op CO vergiftiging lijken.

Mag dit zomaar, want in de praktijk betekend dit nu een levensgevaarlijke situatie waarbij ik aan de achterzijde van mijn huis geen raam meer open kan zetten.

Normen en wetgeving zijn hier een beetje vaag in wat er nu wel en niet mag.

Het lijkt mij dat u op grond van het in het Burgerlijk Wetboek neergelegde burenrecht met succes tegen deze situatie op kunt komen. Er is sprake van een hinderlijke en gevaarlijke situatie, die op eenvoudige wijze te voorkomen lijkt te zijn. Desgewenst kan ik u hier verder bij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag