Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Aangezien ik volledig ben afgekeurd krijg ik per 25 juni as een IVA uitkering. Hierdoor ben ik er achtergekomen dat ik geen pensioenopbouw van de laatste 2,5 heb opgebouwd via mijn werkgever, wel mijn maandelijkse premie betaald via mijn salaris. Ik heb mijn werkgever hier op aangesproken en hem een voorstel gedaan. Ook betreffende mijn ontslag(transitie)(vergoeding heb ik hem een voorstel gedaan.

Ik heb hem diverse malen geprobeerd te benaderen en aangegeven dat het kort dag (25 juni) wordt, om tot een schikking te komen. Er wordt niet gereageerd op mijn verzoeken.

Mijn vraag is: Moet ik nu al juridische stappen ondernemen, of kan ik beter afwachten wat hij gaat doen tot deze data en dan pas actie ondernemen. Het kan toch niet de bedoeling van hem zijn, om mijn vaste arbeidsovereenkomst slapend voort te zetten en niets te vergoeden.

Graag een advies hierin.

Met vriendelijke groet.

Wanneer de werkgever neit op uw brieven/verzoeken reageert, dan moet u zsm naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat gaan. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Er zijn werkgevers, die niet opzeggen. In dat geval hoeve ze de transitievergoeding (TV) niet te betalen.

Wel pensioenpremie innen, maar niet afdragen is fraude/diefstal en in strijd met het goed werkgeverschap. U kunt dus ook aangifte doen bij de politie. Ook op dit punt kan een deskundig advocaat u nader informeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag