Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een koop/aanneemovereenkomst getekend maar ben er bij de notaris achter gekomen dat er een boeteclausule aan vast zit waar ik het niet mee eens ben. Het gaat hierbij om een nieuwbouwwoning die ik de 1e 6 jaar niet mag verkopen anders krijg ik een boete van 31000 euro. Nu stond deze boete clausule in de akte van levering deze is apart aan mij gemaild maar ik heb deze nooit ontvangen en was dus niet bekend met deze boete. Is er een mogelijkheid dat ik dit kan aanvechten? Ze verplichten mij momenteel om te tekenen dus ik heb tot dinsdag a.s. de tijd om hier iets mee te doen.

U bent nu niet verplicht om te tekenen voor meer dan wat u oorspronkelijk bent overeengekomen. De vraag kan wel zijn of u destijds bij het ondertekenen van de overeenkomst niet had moeten beseffen dat er sprake was van een boeteclausule.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze hebben 2 dagen voor het tekenen een mail gestuurd met een akte waar dit in stond echter heb ik deze mail njet ontvangen dus ik was op het moment van tekenen niet op de hoogte.


Dat had ik begrepen, maar mijn antwoord blijft hetzelfde. Indien de boeteclausule zou voortvloeien uit de oorspronkelijke overeenkomst of uit de voorlichting die daarmee gepaard ging, dan zou u daar toch aan gehouden kunnen worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag