Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een 40 uur contract, maar door een wijziging van mijn werkgever werk ik nu structureel minder dan dit aantal uren per week. Door een organisatorische verandering werk ik in plaats van de acht-urige werkdagen van voorheen, nu slechts zeven uren per dag. Het gevolg is dat ik een groot aantal 'minuren' op mijn naam heb, ondanks het feit dat ik zoveel dagen werk als binnen het cao mogelijk is. Mijn werkgever, een zorginstelling, wil zelfs wel dat ik op mijn vrije dagen zou komen werken om deze minuren in te halen, maar na zes dagen werken heb ik als 50plusser mijn twee dagen echt nodig om bij te komen. En op deze vrije dagen heb ik ook recht (toch?!).

Mijn vraag is dan ook: zijn deze minuren 'mijn' probleem, of die van mijn werkgever? Door elke dag een uur korter te werken, maakt mijn werkgever het voor mij onmogelijk om mijn uren te werken. Of ben ik straks mijn vakantiedagen kwijt? En er wordt gesproken over een kwijtschelding, als ik onder een bepaald aantal minuren zou zitten, hoe is dit wettelijk geregeld? Met alle chaos in mijn organisatie, en de puinhoop in de zorgsector in het algeheel, zou ik graag weten waar ik sta- wettelijk gezien. Kunnen de minuren een argument vormen voor mijn organisatie om van mij af te komen?

Wanneer de werkgever u minder inroostert, dan zijn de minuren zijn probleem.
Wanneer u niet op alle ingeroosterde uren werkt, dan zijn de minuren uw probleem.

U zegt in de zorg te werken -> daar zijn CAO`s. Vaak hebben die bepalingen m.b.t. het minder inroosteren/4-wekencyclus ed. Ik adviseer u dan ook de CAO te raadplegen.

Het probleem dat u aankaart komt tegenwoordig veel voor (in de zorg). U heeft (veel) meer rechten dan veel werkgevers denken. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag