Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon van 13 zit op het voortgezet onderwijs. De school heeft voor alle leerlingen kluisjes omdat ze geen jassen en dergelijke in de klassen willen.
Nu is mijn zoon zijn sleutel onlangs verloren en heeft dit direct dezelfde dag gemerkt en een reservesleutel opgehaald bij de school. Toen hij zijn kluisje echter opende, bleek dat de muziekbox (ter waarde van € 50,-), die hij dagelijks bij zich had, er niet meer in zat.
Hij heeft dit gelijk gemeld en ook ik heb de school gemaild met het verzoek hier actie op te ondernemen. Dit zou men doen. Van de leerlingen hoor ik echter dat er nooit over gesproken is in de klas. De box is dus nooit terug gekomen.
Nu heb ik het volgende probleem en dat is dat mijn zoon geen spullen meer in zijn kluisje wil leggen omdat er nu waarschijnlijk iemand op school rondloopt die een extra sleutel heeft en in zijn kluis kan.
Als ik vraag of ze het slot willen vervangen dan moet ik daarvoor zelf de kosten betalen.
De sleutels zijn voorzien van het kluisnummer, waardoor dit soort praktijken dus heel makkelijk kunnen plaats vinden.
Is de school niet verplicht om de kluisjes met cameras te bewaken? Ze staan gewoon in de openbare ruimte bij de ingang van de school.
Kan ik hier iets mee?
Mijn zoon zit nog maar in het eerste jaar en hij moet dit kluisje zijn hele schooltijd gebruiken.
Heeft aangifte doen nog zin?
Het is inmiddels twee maanden geleden...
En klopt het dat de school mij de kosten in rekening brengt als ik het slot van het kluisje wil vervangen?

Geachte vragensteller,

In antwoord op uw vraag het volgende;

De school heeft een zorgplicht jegens de leerlingen voor de gehele dagelijkse structuur van de schooldagen. Dat houdt in dat de school direct na de 'aangifte' van het verlies van de sleutel actie had moeten ondernemen wat blijkbaar is verzaakt. En dat is toerekenbaar aan de school.

Mocht u nadere informatie wensen, dan mag u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag