Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goede middag,

ik heb een juridische vraag voor u.
Onlangs heb ik in een geleende auto schade aangebracht bij onder andere een andere auto. Met de eigenaar van de geleende auto kom ik er wel uit met betrekking tot vergoeding.
Nu heb ik echter een vraag over de tegenpartij van de andere auto.
Het is niet rendabel om de schade via de verzekering van de eigenaar van de auto waarin ik reed te verhalen. Dus ik zal zelf de schade moeten vergoeden, dat snap ik en ben ik ook zeker bereid toe.
Echter nu is mijn vraag wie bepaald waar de schade verholpen dient te worden ?
De tegenpartij heeft zelf een offerte laten maken die uitkomt rond de 750 euro ( incl ), nu heb ik meerdere bedrijven benaderd en die kunnen de schade herstellen voor aanzienlijk minder.
Wat is nu mijn recht hierin ? Ik snap mijn plicht dat ik de schade moet vergoeden, maar mag ik dan ook eisen waar die schade hersteld wordt ? Of moet ik maar gewoon betalen wat de tegenpartij eist en volledig meegaan in hun eisen / wensen.

met vriendelijk groet,

xxxx

U kunt niet eisen dat de auto gerepareerd wordt door een door u aan te wijzen bedrijf. U kunt wel eisen dat er een deugdelijke offerte komt van de schade maar het lijkt er op dat u die heeft. In dat geval kan de tegenpartij aanspraak maken op vergoeding van die schade.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag