Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Onze buren die nu 8 jaar naast ons wonen willen een stukje grond terug wat al vanaf 1988 (toen hebben we het huis gekocht)door ons in gebruik is. We hebben er een garage op gezet samen met de vorige buurman die ook niet wist dat het stukje grond van hem was en we hebben luchtfoto's en privé foto's vanaf 1988 waarin duidelijk te zien is dat de grond bij ons in gebruik is, de grond is dus verjaard en behoord bij ons. Nu hebben onze buren een Handhavingsverzoek bij de gemeente op onze garage gedaan (die o.a. op dat stukje grond staat) en nu moeten we een deel van de garage af halen omdat deze te groot gebouwd is volgens de afgegeven vergunning! de garage staat er al vanaf 2002 en met het deel wat we nu moeten verwijderen krijgen de buren nog steeds "hun" grond niet terug. Mijn vragen zijn: Mag de gemeente na al die tijd nog eisen dat we de garage verkleinen?
Kunnen wij de kosten van het verkleinen van de garage op de buren verhalen ? want dit kost ons geld en het verkleinen is echt zinloos, zonder van de garage, tijd en geld.

Ja als de garage destijds niet is gebouwd conform de eisen mag de gemeente inderdaad handhaven maar in sommige gevallen is er handhavingsbeleid waar de minder en meer belangrijke gevallen in staan. Een gemeente moet zich wel aan dat beleid houden , als het een kruimelgeval is,
Daarnaast staat de private vordering van verkrijgende verjaring welk feit u via een notaris kan laten inschrijven, daarna volgt een verweermogelijkheid van uw buren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag