Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte jurist
In 2013 hebben wij een huis gekocht met een olietank in de grond die gesaneerd is door de vorige eigenaar. Schoongemaakt en afgevuld met zand volgens hen.
Nu zijn er geen sanneerings papieren meer van.
Ik zou deze tank graag laten herkeuren.
Als deze tank toch vervuild blijkt te zijn, kan ik de kosten dan verhalen op de vorige eigenaar?
In het koopcontract staat dat de tank schoon is en dat er geen verontreinigen zijn in de grond met 3 uitroeptekens erachter.
Had de verkopend makelaar ons niet moeten wijzen op een kiwa certificaat, en deze moeten overhandigen?

In afwachting,
Met vriendelijke groet.

Tanks die na 1 maart 1993 en vóór 1 januari 1999 door een KIWA-erkend bedrijf zijn gesaneerd, hoeven niet te worden verwijderd. Een niet gesaneerde olietank moet worden verwijderd door een KIWA-erkend saneringsbedrijf. Dit geldt ook voor onjuist gesaneerde tanks (voor 1998 zonder KIWA). Nu een KIWA certificaat ontbreekt is de kans groot dat de tank alsnog door een KIWA-erkend bedrijf moet worden verwijderd. Het hangt af van de formulering in het koopcontract en de leveringsakte of u de verkoper aan kunt spreken voor deze schade. Ongeacht of deze mogelijkheid bestaat hadden de makelaar en de notaris u er op moeten wijzen op het ontbreken van het KIWA-certificaat. Indien u verder advies of bijstand nodig heeft in deze zaak kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag