Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


goedendag
Onlangs ben ik op mijn fiets tegen (de binnenkant van) een autoportier (van een in een parkeervak geparkeerde auto) gereden dat voor mijn neus geopend werd.
Ik zag de deur niet aankomen en ben er vol ingereden met mijn stuur en hand door het glas.
Nu heb ik schade aan mijn fiets en namen daarvoor contact op met de bestuurder. Deze zegt dat het mijn schuld is geweest en draagt daarvoor wisselende argumenten aan. (ik had beter moeten kijken, de deur stond al lang open, later was de deur maar op een kier, hij stond 30cm van de weg af, zijn auto heeft meer schade enz....) Voor wij verder met hem in gesprek gaan, zou ik graag wat meer willen weten over mijn rechten en plichten in dit geval.
Voor behandeling ben ik verder alleen bij de huisarts geweest, die de wond heeft geplakt, schouder onderzocht heeft en tetanus spuit gezet heeft. Moet ik hier kosten/ verzekerings technisch nog iets mee?
Al het advies is welkom!
alvast bedankt

Op de eerste plaats wens ik u veel sterkte met het herstel. Zoals ik dat uit uw verhaal opmaak is de eigenaar van de auto wel gedeeltelijk aansprakelijk voor de schade die u heeft opgelopen en deze dient minimaal 50% van uw schade te vergoeden. Afhankelijk van de exacte aanleiding van het ongeval heeft u wellicht recht op een hogere vergoeding dan 50%. Ik ben graag bereid om u daar nader over te informeren.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend voor u dat u gewond bent geraakt bij de aanrijding. Ik hoop dat u snel weer volledig hersteld.
Voordeel voor u is dat in Nederland u de discussie niet hoeft te voeren met de eigenaar van de auto maar u kunt rechtstreek bij de verzekeraar van de auto schade claimen. Mijn ervaring leert dat de discussie dan zakelijker is.
Mijn collega Liane Foe heeft gelijk dat een fietser als zogenaamde zwakke verkeersdeelnemer normaal minimaal 50 % van de schade vergoed moet krijgen. Maar ik heb al vaker discussies moeten voeren met verzekeraars en die handhaven vaak het standpunt in soortgelijke zaken dat het ook niet meer is dan 50 %.Ik ben graag bereid om u te helpen. De kosten van rechtsbijstand is schade die ook verhaald kan worden op de verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat u dan zelf geen kosten van rechtsbijstand hoeft te betalen. Eventueel kan ik zelfs op basis van no cure no pay u bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Als gespecialiseerd letselschade advocaat (LSA- advocaat) kom ik helaas vaak discussies over aansprakelijkheid tegen. Nog niet zo lang geleden heb ik exact eenzelfde situatie aan de hand gehad. Ook deze mevrouw was tegen een openstaande deur aangereden met haar fiets. Ook mijn cliƫnte zag de deur niet aankomen.

U heeft zeker geen schuld aan het ongeval. De eigenaar van de auto moet u schade betalen. Zoals ik het lees heeft u recht op een volledige schadevergoeding. Niet alleen voor de medische kosten, maar ook heeft u recht op smartengeld. Dat is een vergoeding voor de pijn en de ellende die u aan het ongeval heeft overgehouden.

Ik wil u graag helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag