Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds kort huur ik een kleine kluis (safeloket) bij de maatschappij De Nederlandse Kluis voor het veilig opbergen van een paar familie sieraden (met veel emotionele waarde).

Een belangrijk en essentieel aspect in de huur van zo een kluis zijn de waarborging van de huurders eigendommen. Qua verzekering zit het prima, echter in het geval van faillissement van bovengenoemde partij, wordt niets contractueel dan wel in de algemene voorwaarden genoemd.

De enige 'zekerheid' die zij geven is een uitspraak/statement op de website en mondeling dat het bij Wet geregeld is. Dit is mijn inziens geen rechtsgeldig ' materiaal' waar ik op terug kan vallen in geval van faillissement.

Hoe en waar is dit in de Wet geregeld? Is het inderdaad zo dat de inhoud van de kluis niet tot de eigendommen behoort van de verhuurder en blijf ik de rechtmatige eigenaar, ook in geval van faillissement? Indien ik risico loopt, wat kan u mij adviseren?

Er is sprake van een overeenkomst van bewaarneming tussen de De Nederlandse Kluis en de haar cliƫnt. Bij een eventueel faillissement is de curator gehouden deze overeenkomst na te komen. Op dat moment zal het nakomen bestaan uit het teruggeven van de inhoud van de kluis. Slechts indien de overeenkomst zou bestaan uit het betalen van een geldbedrag kan de curator daar niet aan gehouden worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag