Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn man is in 1979 dienstplichtig uitgezonden geweest naar Libanon.
Nu jaren later heeft hij vele klachten en er is nu ptts geconstateerd en komt voor 25 % in aanmerking voor een MIP uitkering.
maar wij zitten in de IOAW en weten niet of we de MIP mogen houden of dat dat wordt verrekend met onze uitkering door de gemeente Oldambt.ook weten we niet als we het mogen houden of dat van invloed heeft op onze belastingaangifte en onze zorg toeslag.M.a.w weer onzekerheid.zou u dat voor ons uit kunnen zoeken?als wij op internet kijken dan is het wel en dan weer niet houden.

Op een IOAW-uitkering kunnen alleen inkomsten in mindering worden gebracht die genoemd staan in het algemeen inkomensbesluit socialezekerheidswetten. De inkomsten uit een uitkering MIP staan daarin niet genoemd. Op basis daarvan ben ik van mening dat deze inkomsten niet in mindering gebracht mogen worden op de IOAW.
Ik adviseer u eerst bij de gemeente na te vragen of de gemeente de uitkering MIP op de IOAW-uitkering in mindering brengt. Als dit zo is, kan ik u helpen daartegen in bezwaar te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag