Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


De berging heeft lekkage, al meerdere jaren, hier is in het verleden ookal wat aan gedaan wat altijd tijdelijke oplossingien waren. Nu sinds december weer opnieuw actief om dit gemaakt te krijgen. Eindelijk is er vorige week een bedrijf geweest die het verholpen zou hebben maar na de eerst regenbui staat het weer blank.

Die loopt nu al zo lang en het VVE beheer doet het minimale.
Bergening is door de waterstand en al het vocht onbruikbaar, het schimmeld gewoon

Kan ik de service kosten van de berging stop zetten?
hetbetreft hier een koopwoning en een vrij grote VVE

U doet er verstandig aan de servicekosten van de berging niet stop te zetten, maar de VvE in gebreke te stellen om het gebrek zo snel mogelijk deskundig te laten herstellen, bij gebreke waarvan u dit elders op hun kosten dit zal laten doen. Bij herhaaldelijk optreden van het gebrek van de berging zou u als ultimum remedium de servicekosten kunnen verlagen of opschorten.

Beoordeel dit antwoord:

Vermoedelijk wordt de lekkage veroorzaakt door een gebrek aan de gemeenschappelijke gedeelten (gevel, fundament) van het gebouw, waarvoor de VvE aansprakelijk is. De VvE is verplicht een dergelijk gebrek te verhelpen al u daarom verzoekt. U dient de VvE dus een schriftelijk verzoek/sommatie te zenden waarin u haar verzoekt/sommeert om het gebrek binnen een redelijke termijn te herstellen. Eventuele gevolgschade kan op de VvE worden verhaald. Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op. Ik help u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag