Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat te doen als de buren van mening zijn dat de scheidingshaag van hun is In het verleden zijn er nooit problemen geweest hierover...( doch het huis is verkocht en de nieuwe bezitters zijn van mening dat de haag van hun is)??? Na een aantal dreigingen gezien het snoeiwerk van de buurman hebben wij een schutting geplaatst comform de wettelijke bepalingen 25 cm er vandaan.... nu hebben wij klimplanten tegen de schutting geplaatst en nu knipt ze mijn hele klimplanten eraf die over de takken aan onze kant lopen ze heeft de kamperfoelie geheel stuk geknipt ! Bovendien heeft ze aan onze kant de takken eraf geknipt die wij moesten laten staan en heeft rieten matten tegen onze schuttingen geplaatst dus ook op onze kant !!! Ze hebben/hadden een bericht van ons gekregen dat ze geen gebruik mogen maken van hetgeen van ons is achter de schutting maar dit alles heeft ze genegeerd !
Wij dachten nu rust te hebben maar de ergernis gaat zo gewoon door wij zijn al op kosten gejaagd hierdoor als gepensioneerden maar wij krijgen op deze manier geen rust !
In afwachting van uw bericht verblijf ik met vriendelijke groet

Uw buren mogen geen zaken aanbrengen op uw perceel een ook geen planten snoeien op uw perceel, wel mogen ze takken die over de erfgrens heengroeien terugsnoeien. U kunt hen dan ook verbieden om dit te doen en tevens sommeren de aangebrachte zaken te verwijderen (dit moet schriftelijk, u kunt dat zelf doen maar ook door een advocaat of jurist laten doen). U kunt met een kadastrale kaart aantonen waar de erfgrens ongeveer loopt, mogelijk zijn er nog markeringstekens van het kadaster aanwezig. Indien de kadastrale kaart niet duidelijk is, of de buren zich op het standpunt stellen dat daaraan geen maten kunnen worden ontleend, dan kunt u het kadaster verzoeken een grensreconstructie uit te voeren.
Indien de buren geen gehoor geven zit er in het uiterste geval niets anders op dan via de rechter de grond welke door de buren in gebruik is genomen terug te vorderen. Indien u niets doet, loopt u de kans op termijn de grond kwijt te raken door verjaring.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag