Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

mag ik als erfgenaam en executeur testamentair mijn handtekening onder de verkoop akte van mijn moeder's flat zetten? Of moet mijn zuster, en tevens andere erfgenaam, ook verplicht ondertekenen?
Heb ik naast de verplichting om mijn zuster te informeren over de op handen zijnde verkoop ook de verplichting om haar te betrekken bij de overdracht van de flat? De flat is leeg, de inboedel reeds verdeeld.
De relatie tussen mij en mijn zus is niet al te best; mijn zus houdt vast aan een mijns inziens onredelijk hoge verkoopprijs van de flat. De maandelijkse servicekosten zijn hoog en komen voor onze rekening zo lang wij eigenaar zijn. Een langere verkooptijd raakt mijn zuster financieel nauwelijks, ik kom daarentegen financieel in problemen en mogelijk ook in relationele problemen. De flat verhuren is helaas geen optie.

Hartelijke dank en met vriendelijke groeten!

Of u toestemming nodig heeft van uw zus hangt af van de bewoordingen in het testament waarin u tot executeur testamentair bent benoemd. Waarschijnlijk is dit ook wel terug te vinden in de door de notaris opgestelde verklaring van executele.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag