Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste mevrouw, mijnheer,

Graag zou ik antwoord willen op het volgende:
Vorig jaar zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan.
We hebben een koophuis samen. Ik ben er tijdens mijn huwelijk achtergekomen dat mijn ex een bende heeft gemaakt van de financiƫn en dat er meerdere schulden zijn ontstaan. Zo ook een achterstand op de hypotheek. Nadat hij aangaf niet mij verder te willen ben ik vertrokken naar een andere woning. Omdat het huis een achterstand in hypotheek heeft heeft de bank aangegeven dat het huis verkocht moet worden. Het staat nu al een maand of 9 te koop. Er zijn niet tot nauwelijks kijkers en hij laat het huis verloederen. Het gaat zo nooit verkopen. Ik ben er niet meer welkom alleen om de kinderen te brengen en/of te halen. Ik heb al vele malen gezegd dat er grondig onderhoud verricht moet worden en mijn hulp ook aangeboden maar er komt weinig tot geen initiatief en elke keer als ik het erf op kom rijden om de kinderen te halen kan ik wel huilen zo vreselijk ziet het er uit. Eind juni gaat de bank het huis opnieuw taxeren. Ik kom echt in ontzettend grote problemen als er niets gaat gebeuren. Wat zijn mijn rechten en plichten. Oh ja het huis staat ook nog eens onder water.

Verder hebben wij een hypotheek bij de bank en een hypotheek bij zijn ouders. Voor een deel van de hypotheek bij de bank staan zijn ouders garant. Stel dat het huis met dik verlies verkoopt kunnen zijn ouders mij dan nog vervolgen voor het deel waar zij garant voor staan.

Dit is een vervelende en ernstige situatie waarin u verkeert, waarbij ik er van uit ga dat u in gemeenschap van goederen gehuwd was (bent?).
Het enige advies dat ik u nu kan geven is, dat u er goed aan doet om een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat te gaan raadplegen.
De woningschuld lijkt nu alleen maar op te lopen, terwijl de waarde van de woning door gebrekkig onderhoud in gevaar lijkt te komen. Het is dus het beste dat de woning zo snel mogelijk wordt verkocht om een zo groot mogelijk deel van de schuld kwijt te raken. Helaas vrees ik wel dat u geheel hoofdelijk aansprakelijk zult zijn voor de restschuld, ook als de garantie van de ex schoonouders wordt ingeroepen. Zij kunnen dan het bedrag waarvoor zij garant staan geheel proberen te verhalen op u en uw ex / hun zoon.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag