Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Periode vanaf 16 nov. 2016 tot heden 12 juni 2017.

Vraag, wat kan ik doen, wanneer B & W mij zowel schriftelijk als mondeling is toegezegd, dat ze schriftelijk antwoord zouden geven op onze gesprekken, om via een kruimelvergunning een tweede woonbestemming te realiseren voor mijn leegstaande bedrijfspand?

U kunt denk ik het beste een schriftelijke aanvraag voor de kruimelvergunning indienen bij B&W. Vanaf dat moment begint er een termijn te lopen (8 weken) waarbinnen B&W moeten reageren op uw verzoek. Doen zij dit niet, dan geldt een zgn. fatale termijn. Dit houdt in dat uw aanvraag voor een vergunning automatisch wordt toegekend als er geen tijdige reactie komt op uw aanvraag.

Mocht u de aanvraag al hebben ingediend, dan zou ik dus even goed nagaan hoe lang dit al geleden is.

Beoordeel dit antwoord:

Ik weet natuurlijk niet satver in die gezprekjen besproken is. Is er iets verteld over de haalbaarheud van hetgeen u wilt? Mijn ervaring js dat gemeenten niet gauw meer bereid zijn om, zonder vergoeding, een gied antwoord te geven. Als u wat wilt weten moet uveen principeaanvraag indienen en dat kost geld.
Gewoon nog eens schriftelijk om een antwoord vragen lijkt mij het voordeligst voorlopig

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte,
Allereerst bedankt voor uw reactie!
Zoals ik al zei, dit zijn vooraf diverse officiƫle aangevraagde gesprekken geweest incl. mailverkeer en met officiƫle toezeggingen met datum van o.m. een wethouder en daarna komt er gewoon niets, onacceptabel!


U kunt overwegen gebruik te maken van uw klachtrecht. Dit levert u geen vergunning op, daar voor is toch echt nodig dat u een (ondubbelzinnige) aanvraag doet (of misschien al hebt gedaan?) , zoals de heer Van den Assem adviseert. Zie voor het klachtrecht:
https://vng.nl/klachtrecht

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag