Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een nieuwbouw appartement in een bestaand gebouw gekocht. Het gebouw bestaat uit 7 verdiepingen, waarbij 1 t/m 3 betrokken zijn door bedrijven en 4 t/m 7 bestaan uit woningen. Verdieping 3 wordt nu ook omgebouwd tot woningen/appartementen.
Nu vraagt de bestaande VvE mij de maandelijkse VvE bijdrage te betalen. Volgens de aannemer moet ik deze kosten betalen vanaf het passeren van de koopakte bij de notaris.
Komt dit idd voor de rekening van de kopers of moet de aannemer dit betalen tot de daadwerkelijke sleutel overdracht?
De aannemer schuilt zich achter: "dan moet ik u verwijzen naar de leveringsakte (artikel 4 lid 1), waarin staat opgenomen dat vanaf moment van levering de baten en eigenaarslasten voor rekening van koper (lees: waaronder u) komen.

Ik vind het een merkwaardige situatie mede omdat de levering nog niet heeft plaatsgevonden en de leverdatum ook nog niet bekend is.

Ik kijk uit naar uw reactie.
Met vriendelijk groet,
T.

Het is heel goed mogelijk dat in de contractstukken is opgenomen dat de kosten van de VvE vanaf het moment dat de akte van levering is ondertekend door u voldaan dienen te worden. Indien is opgenomen dat deze kosten vanaf het moment van het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst voor uw rekening komen, dan dienen deze tot de levering door de aannemer/ontwikkelaar te worden voldaan en zullen deze kosten op het moment van het ondertekenen van de leveringsakte met u verrekend dienen te worden; zolang de leveringsakte niet is gepasseerd kunt u niet verplicht worden tot een dergelijke betaling, verrekening achteraf is wel mogelijk indien dit overeengekomen is. Het is echter ook heel goed mogelijk dat is opgenomen dat u eerst vanaf het moment van levering deze kosten dient te betalen en dat er dus ook geen verrekening plaats hoeft te vinden, uit uw verwijzing naar de leveringsakte maak ik op dat dit het geval is. U bent dan in de periode dat al wel eigenaar bent maar dat de oplevering nog niet heeft plaats gevonden deze kosten verschuldigd. . Hoe een en ander exact geregeld is zou uit de contractstukken moeten blijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag