Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Misschien kan iemand uit mijn kring hierop een antwoord geven....Als je voor functie X met een bepaald salaris bent aangenomen...en het CAO wijzigd waardoor er een nieuw functiehuis ontstaat...en de werkgever extra eissen stelt aan jou functie, mag je dan in functie terug worden gezet als je hier niet aan voldoet en mag je werkgever je salaris aanpassen naar beneden zodat jij minder gaat verdienen. Ik ben benieuwd.

Uw werkgever mag niet zomaar tornen aan de afspraken die er tussen u beiden golden. Er zal naar een redelijke oplossing moet worden gezocht die u niet teveel schade oplevert. Zo nodig zal er een uitzondering voor u moet worden gemaakt en/of een persoonlijke toeslag moeten worden gecreƫerd die u compenseert voor het nadeel van de wijziging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus als mijn vrouw is aangenomen voor Reis Expert en door nieuwe onderhandelingen vanuit de vakbond isner afgeproken dat alle functies opnieuw beoordeelt moeten worden en de werkgever zegt om expert te blijven moet je 28 uur werken per week, en mijn vrouw werkt er maar 24 mag zij niet zomaar terug gezet worden naar All round (welke een funcite lager is)


Zonder meer informatie kan ik dit niet in detail beantwoorden, maar in zijn algemeenheid zal een voor alle partijen redelijke oplossing moeten worden gezocht. Daarbij kan onderscheid worden gemaakt tussen aanpassing van de functie en aanpassing van het salaris. Dat hoeft niet samen te gaan en tegen aanpassing van de functie bestaat vaak minder bezwaar dan tegen aanpassing van het salaris.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag