Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Woonplaats: Tilburg

Vraag:
Geachte heer/mevrouw,

In 1999 zijn wij in onze woning komen wonen. Dit is de Hulsbergstraat 15 in Tilburg. In datzelfde jaar hebben we een schutting laten zetten. Inmiddels dus 18 jaar geleden. Onze achterburen komen nu aan met het feit dat wij, naar hun mening, een stuk van hun grond hebben. Letterlijk een tegel naar hun zeggen. En of wij onze schutting nu willen gaan verzetten...

Daar worden we nu plotseling mee geconfronteerd en de vragen die we hebben zijn:
1. Hebben de achterburen werkelijk gelijk, wij hebben 18 jaar geleden absoluut niet bewust onze schutting verder gezet dan hoe wij, c.q. de leverancier die de schutting heeft gezet, van mening waren c.q. dachten hoe het werkelijk was.
2. Kunt u aangeven hoe wij van u gegevens kunnen krijgen die aangeven hoe de afscheiding werkelijk is en hoe we dat kunnen controleren met onze huidige situatie.
3. Weet u eventueel wat de rechten van de achterbuurman c.q. de plichten van ons zijn na verloop van een dergelijk lange termijn zoals nu aan de hand is.

Uw antwoord zien we graag tegemoet.

u kunt samen het kadaster laten bemeten hoe de grenzen precies liggen, na 18 jaar is er nog geen sprake van verjaring

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankuwel voor deze reactie. De deelvraag over de wederzijdse rechten c.q. plichten, is het mogelijk daar nog een antwoord op te krijgen?


Er is nog geen verjaring dus de buurman mag dan afbraak vorderen en dat u de schutting op de erfgrens zet , dan zal het mandelig zijn en moet u beiden dragen de kosten en de lasten van onderhoud.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag