Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo,

Onze buren zijn een nogal grote schuur (40m2) aan het bouwen op een afstand van 20cm van onze Erfgrens. Deze schuur zal ook nog eens 5met hoog worden. Ook ligt deze schuur ten zuiden van onze tuin terwijl onze tuin op het westen ligt. De schuur is zo lang dat deze vrijwel de gehele lengte van de achtertuin zal bedekken en een enorme hoeveelheid zo'n weg zal halen uit onze achtertuin. Net als veel andere mensen, zijn wij niet van plan voor altijd in kas koophuis te blijven wonen en zijn wij enorm bang voor de financiƫle gevolgen van dit gebouw op de waarde van ons huis. Daar komt bij dat de buren al bezig zijn met de bouw van dit object en dat, terwijl de eerste schop/graafmachine in de grond ging, wij pas achter de plannen kwamen van onze buren.

Kunt u ons adviseren en advies geven hoe wij met deze situatie om moeten gaan? Ik dank u alvast voor uw reactie en tijd en hoop spoedig van u te horen.

Gaat u eerst contact zoeken met de gemeente en vraag na of deze bouwactiviteit bekend is, of er sprake is van een (omgevings)vergunningplicht en of een vergunning is verleend.
Is reeds een vergunning verleend en is de bezwaartermijn van 6 weken verstreken of is sprake van een vergunningvrij gebouw dan kunt u mogelijk nog via de rechter tegen de bouw actie ondernemen, maar dan moet u wel kunnen aantonen dat de schaduwschade waarvan u spreekt zodanig groot is dat dit tot het veroorzaken van onrechtmatige hinder door uw buren zal leiden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag