Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,


Ik heb een vraag ik ben 19 jaar en ontvang studiefinanciering via DUO dit is berekend op het salaris van mijn beide ouders. Zijn zij ook verplicht deze bij te dragen? Mijn moeder doet dit al maar mijn vader blijft in gebreke.

Mijn vader geeft aan dat hij dit mag verreken met de wettelijk vastgestelde alimentatie waar hij overigens ook niet volledig aan voldoet. Hij betaald hiervan maar een gedeelte.

In afwachting van uw reactie

Het DUO maakt een berekening aan de hand van het fiscale inkomen van 2 jaar terug. Dit is puur in het kader van de rechten van de student jegens DUO. U kunt er richting uw vader niet direct rechten uit ontlenen. Voor zijn financiƫle verplichtingen ter zake een bijdrage in de kosten van uw levensonderhoud en studie (alimentatie) gelden andere maatstaven, dit is afhankelijk van uw kosten en de draagkracht van uw beiden ouders. Hij is in beginsel niet gerechtigd tot enige verrekening met alimentatie. Als hij te weinig alimentatie betaald op basis van de vastgestelde alimentatie dan kunt u incassomaatregelen treffen. Bent u van mening dat de vastgestelde alimentatie te laag is, dan dient deze mogelijk herzien te worden. U kunt hiervoor desgewenst nader contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag