Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik werk meer dan 5 jaar bij een bedrijf met een "dagrecreatie" CAO, in de bediening.
Volgens de FNV zou ik in functieschaal 4 of 5 moeten vallen maar op dit moment betaald mijn werkgever mij het wettelijk minimumloon, wat dus nog minder is dan functieschaal 1.

Ik heb een gesprek aangegaan met de werkgever en hij zegt dat het geld er niet is om mij (en al mijn collega's) de juiste functieschaal te betalen, dus bood hij mij aan om nu functieschaal 3 te betalen en dan volgend jaar functieschaal 4.

Wat is verstandig om te doen?
- Het aanbod aannemen
- Mijn standpunt schaal 4 vasthouden
- Een tegenbod; nu schaal 3, januari 2018 schaal 4 en dan jaar erna naar schaal 5

Groetjes,

ps. Ik heb het erg naar me zin op werk en wil er dan ook het liefst onderling uitkomen zonder een jurist/ontslag nemen.

Indien u uw baan niet op de tocht wilt zetten is het inderdaad verstandig om dit niet op scherp te spelen en te kijken hoe ver u in onderhandelingen kunt komen. Op afstand is niet te overzien in hoeverre er nog ruimte zou zitten in het laatste aanbod van uw werkgever. Ook is niet duidelijk of u tot in lengte van dagen daar wil blijven werken en hoe reƫel uw laatste optie daarmee is. Tenslotte kan het nog zo zijn dat de situatie van uw werkgever verbetert en dat er volgend jaar sowieso wel een beloning conform de cao in zit. Het is in ieder geval zaak om welke afspraak dan ook goed vast te leggen. Daar kan ik u desgewenst bij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag