Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb de volgende vraag. In het bedrijf waar ik werk worden door verschillende afdelingen stand-by diensten gedraaid. Elke afdeling is verantwoordelijk voor een ander onderdeel van de software van het bedrijf en daarmee zijn ook de stand-by diensten van deze afdelingen gescheiden. Voor deze stand-by diensten wordt een vaste vergoeding betaald.

Nu heeft men besloten om de stand-by diensten van twee afdelingen te combineren tot één stand-by dienst. De hoeveelheid software die tijdens een stand-by dienst moet worden onderhouden is dus verdubbeld en daarmee is ook de kans dat je prive gebeld wordt om problemen op te lossen verdubbeld. De vergoeding voor een stand-by dienst blijft echter onveranderd.

Mag de werkgever zomaar twee betaalde stand-by diensten combineren tot één en de vergoeding ongemoeid laten? Mag je als werknemer dat ook weigeren? In mijn arbeidscontract staat alleen dat ik moet meedraaien in een stand-by dienst zonder verdere specificaties of details.

Alvast bedankt.

Voor dit probleem is geen pasklare oplossing, maar daar was u wellicht al achter. Met een wijziging van omstandigheden zal naar redelijkheid omgegaan moeten worden. De verdubbeling van de kans op een oproep lijkt mij niet zonder meer reden om de beloning ter discussie te stellen, maar wanneer er voorheen al regelmatig een beroep op u werd gedaan tijdens de diensten en ook afhankelijk van het tijdstip van de dag, zou wellicht wel gesteld kunnen worden dat de huidige beloning niet meer adequaat is in de nieuwe situatie.

Beoordeel dit antwoord:

Volgens mij is de standby vergoeding de beloning voor het standby zijn. Wanneer er daadwerkelijk gewerkt moet worden, dan moet die extra tijd uitbetaald worden. Met andere woorden, u loopt het risico vaker te moeten werken, maar ook dat uw inkomen stijgt.

Wanneer het besluit van de werkgever redelijk is en het ook redelijk is dat u en uw kollega`s dit opvolgen, dan moet u meewerken. anders niet. Deze vraag is op basis van uw informatie niet te beantwoorden. bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag