Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-man is volgens het convenant verplicht de kinderen te halen en te brengen. Toen we 3 jaar geleden wilden verhuizen weigerde hij akkoord te geven op de verhuizing omdat hij dan 10 km verder moest reizen, en 5 minuten extra reistijd had. Omdat we op dat moment over vervoer beschikte en moe werden van zijn gepest hebben we de bereidheid getoond de kinderen te gaan halen, zodat de verhuizing in elk geval door kon gaan. Hij wilde dit zwart op wit hebben wat ik vreemd vond voor een goodwill. Ik heb hem te kennen gegeven dat ik dat niet nodig vond en we zijn 3 jaar lang netjes op en neer gereden.
Helaas veranderd de situatie en heb ik daardoor geen vervoer meer. Mijn ex zegt nu dat ik deze "regeling" niet zomaar mag stoppen zonder zijn toestemming en eist een andere compensatieregeling voor de 10km die hij verder moet reizen. Ik vind het nogal ver gaan dat hij rechten ontleent en ons verplichtingen probeert op te leggen terwijl hij dit in onze ogen niet kan. Kunt u mij vertellen in hoeverre wij in ons recht staan en of wij het halen van de kinderen op ons moeten blijven ben zolang hij niet akkoord gaat, omdat er ergens in een mail staat dat we bereid zijn dit te doen? Mag dit meedenken van onze kant op deze manier afgedwongen worden of mogen we terugvallen op t convenant en de goodwill stoppen (Met gewenningsperiode)?
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groeten...

Er is sprake van een wijziging van omstandigheden die bijstelling kan vragen. Indien u er met elkaar echt niet uitkomt kan de zaak aan de rechtbank worden voorgelegd om zo duidelijkheid te verkrijgen over het halen en brengen. Daar heeft u de bijstand van een advocaat voor nodig. Mogelijk komt die advocaat met de wederpartij ook voor die procedure nog wel tot bepaalde afspraken. Anders de gang naar de rechter de enige optie die resteert zonder eenzijdig bepaalde afspraken aan te passen met vaak een hoop onrust tot gevolg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag