Stel vraag

Particulier


Ik heb een vraag over vertrouwelijke communicatie tussen advocaten. Volgens de wet is deze communicatie vertrouwelijk. Nu heb ik met een familiezaak te maken, waarin de tegenpartij alleen via advocaten wil communiceren. Dat zou betekenen dat geen enkel bericht gebruikt mag worden in de rechtszaal. Maar in feite zijn de advocaten doorgeefluik van de twee partijen qua communicatie. De advocaten vertegenwoordigen in de communicatie hun client, en communiceren in feite niet met elkaar. Ik zie daarom niet in waarom deze communicatie dan nog als vertrouwelijk moet worden gezien. Is het mogelijk deze communicatie toch in te brengen in een rechtszaak?

Correspondentie tussen advocaten is vertrouwelijk. Daarnaast hebben advocaten een geheimhoudingsverplichting tegenover derden en tegenover de wederpartij wanneer de cliƫnt dat wenst.

Wanneer u via uw advocaat informatie krijgt kunt u die informatie in principe gebruiken (in een andere procedure). Uw eigen advocaat kan u dit uitleggen. Wanneer u geen advocaat heeft, dan adviseer ik u bij een advocaat bij u in de buurt naar een gratis (inloop)spreekuur te gaan. die advocaat kan u dan verder inlichten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag