Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex vraagt/verzoekt via advocaat erkenning en omgang wat betreft ons kind. Mijn Advocaat heeft laten weten dat ik akkoord ga met erkenning aangezien hij immers de biologische vader is. Maar dat hij dit wel via verzoekschrift bij de rechter mag leggen omdat ik niet meer met hem naar de burgerlijke stand ga om dit te regelen.

Dit omdat hij mij in de 3e maand zwangerschap op straat heeft gezet, er nooit geen inzet of interesse is geweest ten opzichte van ons kind en er verder ook geen contact meer is geweest. Heb zelf bijvoorbeeld nog meerdere malen getracht hem de ongeboren vrucht te laten erkennen. Hier heeft hij niets op uit gedaan. Dit is allemaal zijn eigen keuze geweest. Mijn ex heeft een drankprobleem en heeft het niet in zich zijn verantwoordelijk te nemen. Kind kent vader dus ook niet.

Aan omgang word daarom mijn medewerking op dit moment dan ook niet verleend. (Misschien als kind ouder is) Na een zware, verdrietige en moeilijke tijd hebben we eindelijk ons eigen huisje, rust en redden we ons uiteindelijk prima zo. Dit wil ik in belang van kind zo houden.

Na het reageren van mijn advocaat naar zijn advocaat zijn er nu weken (plus minus 3 maanden) verstreken en hebben we nog steeds geen reactie van mijn ex /advocaat van mijn ex, ontvangen.
Nu mijn vragen; hoeveel tijd gaat er gebruikelijk over heen voor je wederbericht zou kunnen krijgen? Reëel gezien. En wanneer word dit dossier/verzoek afgesloten, beëindigd, wanneer reactie uitblijft?

Hier bestaan geen standaard termijnen voor. Uw eigen advocaat zal moeten proberen duidelijkheid te verkrijgen van de advocaat van de wederpartij. Dat kan soms heel simpel, door er even achteraan te laten bellen door uw eigen advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag