Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben gister aangehouden voor een winkeldiefstal van 1,50 ik heb de politie alles eerlijk uitgelegd en mijn betrouwb getoond. Ik heb ook de situatie omtrent mijn studie uitgelegd
De politie had een kort gesprek met het OM en daarna vertelde hij mij dat mijn zaak geseponeerd is hij gooide ook ter plaatse het pv weg en ik ben niet verhoord verder. Ik heb alleen mijn situatie uitgelegd in de winkel. Mijn vraag is nu is dit een politiesepot of beleidsepot. En krijg ik hiervan een sepotbrief of niet omdat het niet vervolgd is en ik niet verhoord ben?
Wordt dit ook genoteerd in mijn juridische documentatie met erachter sepot want de agent zei dat dit niet het geval was maar dat het wel in het politiesysteem komt echter lijkt mij dit raar in het geval van een sepot

Ik denk dat het hier gaat om een beleidssepot, aangezien er contact is geweest met het OM. Een beleidssepot vindt ook meestal plaats bij dit soort zaken, waarbij het feit te gering is om te gaan vervolgen.

Een beleidssepot is een beslissing waartegen bezwaar openstaat bij het gerechtshof. Daarom zal deze beslissing ook schriftelijk aan u bekend worden gemaakt. Als geen bezwaar wordt gemaakt (ik neem maar even aan dat de winkeleigenaar dat niet doet), dan is de zaak definitief ten einde.

U krijgt volgens mij wel een aantekening in uw Uittreksel Justitiƫle Documentatie. Elke sepot van een misdrijf wordt geregistreerd (tenzij de verdachte onschuldig blijkt te zijn of er rechtmatig geweld is gebruikt door de politie). Voor bijv. een VOG zal dit enkele feit weinig tot geen problemen opleveren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag