Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Na het tekenen van het voorlopig koopcontract is een maand later betonrot vastgesteld in de gallerij. Wie ie hier nu verantwoordelijk voor. Koper, verkoper of allebei.

In de meeste gebruikte koopovereenkomst is opgenomen dat de het verkochte wordt geleverd in de staat waarin het zich op het moment van het tekenen van het koopcontract bevindt, met alle daarbij behorende zichtbare en onzichtbare gebreken. Dus in beginsel komen de kosten voor rekening van de koper, tenzij de verkoper wist dat er sprake was van betonrot en dit heeft verzwegen.
Nu het een appartement betreft is het ook nog mogelijk, dat de VvE vraagt om een extra bijdrage. Indien deze extra bijdrage voor de levering verschuldigd is komt deze voor rekening van de verkoper, is de extra bijdrage verschuldigd na de levering, dan komt deze ten laste van koper tenzij verkoper op de hoogte was van de betonrot op het moment van het sluiten van de koop.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je. Maar nu zeggen ze dat de notaris aangeef dat ik niet kan opleveren zoals het gekocht is. Wat kan ik het beste doen. Hun willen een deal sluiten. Moet een afspraak maken met hun. Als we geen deal kunnen sluiten kan ik het contract ook nog ontbinden. Want lager kan ik niet gaan heb ik te veel schuld die ik niet kan terugbetalen.


U kunt het beste zelf contact met de notaris opnemen, u levert zoals het verkocht is; de betonrot zit er niet sinds enkele weken maar was ook aanwezig toe de koop gesloten werd alleen toen was dit nog niet bekend. Indien u niet op de hoogte was van de betonrot bij het sluiten van de koop levert u zoals het verkocht is (uitgaande van de standaard clausule in het koopcontract zoals in mijn eerste reactie omschreven).
Eenzijdig ontbinden is niet mogelijk. Het sluiten van een deal lijkt mij niet aan de orde. Indien de kopers een gesprek willen, dan adviseer ik u dit gesprek in aanwezigheid van de notaris te voeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag