Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,
Ben nu bijna 2 maanden in dienst en heb een jaarcontract. Na eerst geen salaris te betalen maar een voorschot en geen loonstroken te verstrekken, heb ik een mail gestuurd om te wijzen op de plichten als werkgever. Gelukkig volgde toen verloning, 2 dagen later dan in het contract. Hierna kwam ineens de melding dat ik niet genoeg vakantieuren had opgebouwd om doorbetaald te krijgen tijdens vakantie, mij werd gezegd dat ik 2 weken 7 dgn per week op een locatie met 1 uur reistijd moest gaan werken. Na mijn akkoord bleek dat verzonnen te zijn en werd ik na de oude locatie terug gestuurd. Waarna ik een belletje kreeg dat mijn werkgever het contract wilde ontbinden omdat ze en geen werk hadden en moeite met mijn vakantie. Ik zou een vaststellingsovereenkomst krijgen.
Nu een ruime week later heb ik nog steeds geen overeenkomst gezien. Hun insteek is opzeggen einde maand juni.
En ineens krijg ik vrijdagmiddag te horen dat ik naar eindhoven moet om te werken. Zonder overleg. Is 146 km reizen enkele reis. Ik moet om 7 uur beginnen en eindig om 16 uur. Dus opstaan om 4.30 en smiddags 3 files/knelpunten onderweg naar huis waardoor ik verwacht rond 1830 thuis te zijn.
Ik weet niet of dit waar is en of er echt werk is of dat mijn werkgever probeert een reden te creeeren om mij op staande voet te ontslaan. Na wat telefoontjes krijg ik alleen te horen dat ik moet gaan waar mijn werkgever mij heen stuurt.
Echter bij aanvang dienstverband werd mij verteld dat bij lage afstanden er een dienstauto beschikbaar was en bij reizen langer dan anderhalf uur er overnachting geregeld wordt. Voor andere collega s gebeurd dit wel. Ik krijg hier geen aanbod voor. Mijn werk is fysiek.zwaar. om na een zware werkdag 2 uur te moeten rijden voor 5 dagen kan ik niet aan. Wat moet ik nu doen? Mag ik deze opdracht weigeren? Mijn auto redt deze afstand niet en ik persoonlijk ook niet.
Ik heb de neiging om mij nu ziek te melden ivm deze stress en pesterijen. Wat kan ik ju het beste doen?

Dat is een heel vervelende situatie. Mogelijk behoort een beëindigingsovereenkomst niet tot de mogelijkheden omdat er geen tussentijdse opzeggingsmogelijkheid in de arbeidsovereenkomst zit, maar dat kan ik van hieruit niet overzien. Zijn er wel afspraken gemaakt over arbeidstijd en reistijd en afstanden en dergelijke? Zo nee, dan zal dit niet meevallen. Wellicht is een ziekmelding een optie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag