Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

In februari heb ik een Tapis/visgraat eiken vloer gekocht via Marktplaats van een particuliere verkoper. De vloer werd geadverteerd als ‘'Visgraat parket eiken. Hoogste kwaliteit'. Bij de aankoop heeft de verkopende partij aangegeven geen tijd en energie meer te hebben in het leggen van de vloer.

Voor het leggen, lijmen, verspijkeren heb ik een professioneel bedrijf ingehuurd. Op de 1e dag van het leggen werd ik gebeld dat er geconstateerd was dat de vloerdelen ongelijk waren. Ik ben meteen langs gegaan om het te bespreken. De vloerspecialist gaf aan dat het absoluut geen een hoge kwaliteit vloer betrof zoals in de advertentie was aangegeven door de verkopende partij. Dit aangezien de uiteinden van de vloerdelen scheef zijn (millimeters) en van ongelijke lengtes (cm). Meteen getracht om de verkopende partij te bereiken, zonder succes. Het was een aantal dagen voor de verhuizing naar mijn nieuwe woning gepland stond en er werden mij twee opties voorgelegd: 1. Deel van de gelegde vloer verwijderen en de werkzaamheden beëindigen waarbij wel de volledige kosten voor het leggen van de vloer in rekening werden gebracht, ruim €1100,-. 2. Werkzaamheden hervatten waarbij er getracht werd alle kieren zo zorgvuldig weg te werken en op te vullen na het schuren. Gezien de verhuizing heb ik besloten om de vloer te laten leggen aangezien ik anders een woning moest betrekken zonder een fatsoenlijke vloer en twee keer mijn inboedel kon verhuizen. De volgende ochtend werd ik gebeld met het verzoek om meteen naar de woning te komen. De gehele vloer was opgekruld, rondgetrokken en er was geen andere optie dan alles te verwijderen.

De verkopende partij heb ik na het betreffende weekend gesproken en zij reageerden verbaasd. Er heeft Whatsapp contact en mailwisseling plaatsgevonden waarbij de verkopende partij het professionele bedrijf in twijfel trok en tevens de luchtvochtigheid in de woning. Tevens niet bereid om de resterende vloerdelen retour te nemen en schade te vergoeden. Het gespecialiseerde bedrijf heeft de juiste materialen gebruikt voor een tapisvloer en in de woning is de luchtvochtigheid in orde gezien de voorgaande houtenvloer perfect in de woning lag en reeds gelegde houten vloer is perfect ligt.

Door het bovenstaande geschetste heb ik een schade van €850,- voor de aankoop van de vloerdelen en ruim €1100,- voor het leggen van de vloer. De overige kosten hierbij buiten beschouwing gelaten.

Graag ontvang ik advies of het bovenstaande geschetste voldoende is om via rechtswege de volledige of een deel van de schade te verhalen bij de verkopende partij wegens dwaling?

Hartelijk dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Nee hoor niet wegens dwaling maar non conformiteit en gevolgschade. Er dient een goede samengestelde brief te worden gestuurd naar de verkoper, met een in gebreke stelling en verzuim en een aansprakelijkstelling voor gevolgschade. In die brief kunt u alvast uw getuigen noemen of een verklaring overleggen. Verder is het een geval van nee heb je ja kun je krijgen zonder de rechter. Waarbij denkbaar is dat u een deel van de schade in ieder geval vergoed krijgt. Echter mijn ervaring is dat u beter in den beginne al met behulp van een jurist dit oppakt omdat er dan sneller en beter resultaat wordt bereikt. Neemt u anders even contact met mij op; de gemengde overeenkomst van opdracht en aanneming van werk en verkoop van materialen is een van mijn specialisaties.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Dank voor je reactie.

Ik heb al een brief gestuurd en 'nee' van de verkopende partij ontvangen.
Maandag neem ik contact met je op.

Dank!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag