Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Zakelijk


Wij zijn een startend hoveniersbedrijf en hebben een hekwerk geplaatst met een standaardhoogte 70 cm in een achtertuin van opdrachtgever. Nu geeft laatste aan dat dit hek niet hoog genoeg is, aangezien zij een kind van 2 hebben en dit hek de begrenzing is richting de waterkant waar de tuin van opdrachtgever aan grenst.

Na dit hekwerk (wat volledig is afgesloten vanaf de achtertuin) is er eerst een trappetje, vervolgens een terras/vlonder aan het water.

Echter eenmaal over het hek, is er direct toegang tot het water.

Opdrachtgever geeft onderstaande link door:

https://www.veiligheid.nl/allesoverspelen/omgeving/afscherming/hekken

We zijn in overeenstemming dit huidige hek te vervangen voor een hoger hek. Opdrachtgever wenst maatwerkhek van 90 cm hoog.

Nu is de vraag, in hoeverre zijn wij als opdrachtnemer aansprakelijk voor de hoogte van dit hek icm de locatie (achtertuin grenst aan waterkant) én een klein kind van 2 jaar.
Wij zouden liever een hoger hek (vanaf 1 m. hoog) plaatsen (dit heeft bij de buren een andere hovenier gedaan (kinderen rond de 3 jaar)).

Mocht er wat gebeuren, kind van opdrachtgever klimt over 90 cm (nieuw) hek; in hoeverre zijn wij als opdrachtnemer, na plaatsing, aansprakelijk? En is er iets in de wet bekend over veilig spelen versus plaatsen van hekwerken door professionals?

Indien u het hekwerk heeft aangeprijsd als zijnde veilig voor kleine kinderen of woorden van die strekking is het mogelijk dat u aansprakelijk gehouden wordt bij een ongeval. Datzelfde geldt indien u heeft geadviseerd hekwerk van een bepaalde hoogte te plaatsen nadat de cliënt om advies heeft gevraagd. Indien er sprake is van ondeugdelijk materiaal of ondeugdelijke plaatsing (het hek valt om of breekt af), bent u zeer waarschijnlijk aansprakelijk bij een ongeval. In zijn algemeenheid bent u aansprakelijk voor ondeugdelijk werk, ondeugdelijk materiaal en onjuiste advisering. Het is aan te bevelen om de aansprakelijkheid zoveel mogelijk uit te sluiten in de algemene voorwaarden en opdrachtbevestigingen en tevens te zorgen voor een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag