Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


L.s.,

Mijn vriend en ik wonen antikraak in 2 kamers in een groot bedrijfspand. Zo nu en dan komen er makelaars langs voor bezichtigingen met potentiƫle huurders/kopers.
Echter, de laatste paar keer werden deze bezoeken niet vooraf gemeld aan ons. Bij navraag bij de beheerder (aan wie wij de vergoeding betalen) krijgen wij het antwoord: 'dat is bij ons niet bekend, waarschijnlijk door de eigenaar geregeld' en de opmerking 'we zullen het aankaarten'.

In de bruikleenovereenkomst staat nadrukkelijk dat elk bezoek en/of bezichtiging uiterlijk 24 uur vooraf dient te worden aangekondigd en dat wij dit niet mogen weigeren. Hebben wij wel het recht mensen toegang tot het pand te ontzeggen zodra bezoek niet tijdig of, zoals de laatste keren, helemaal niet is aangekondigd?
Wat zijn overigens onze rechten mbt privacy in deze kwestie en zouden wij bepaalde juridische stappen kunnen ondernemen?


Met vriendelijke groet

Als er sprake is van een bruikleenovereenkomst is er in beginsel geen sprake van huur (dit kan soms door de rechter wel eens als huur gezien worden) en dus ook geen wettelijke huurbescherming of het recht op huurgenot waar niet of te late aangekondigde bezoek onder valt. Dit laatste is dus niet wettelijk af te dwingen, maar moet wel in alle redelijkheid gelden met het oog op de privacy. Dat betekent dat u bezoek mag weigeren als er geen of te late aankondiging is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag