Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Mijn vorige huurbaas wil mijn borg niet terug betalen en beweerd zelfs dat ik hem moet betalen voor wat hij 'gebreken' noemt aan de woning.

Echter de punten (dingen als gaatjes in tegels en kozijnen, deuken in het plafond, etc) die hij opnoemt zijn 'gebreken' die al aanwezig waren op het moment dat ik er in trok.

Ik heb wel een 'pre-check out' en check out inspectie gehad van een derde partij, maar geen opnamestaat toen ik de woning ging huren. Ik kan dus niet bewijzen dat deze gebreken niet door mij veroorzaakt zijn.

Ik heb mijn uiterste best gedaan om de woning netjes achter te laten, onder andere; verven van muren en plinten, ophangen plafondlampen, ramenwasser laten komen, dichten van gaatjes en achterlaten van een nieuwe spiegel omdat de oude gesneuveld was.

Ik vind daarom ook dat ik mijn borg terug zou moeten krijgen en al helemaal niet zou moeten betalen aan mijn huurbaas.
Ik zou graag advies over hoe ik een goede brief hiervoor kan opstellen.

Mijn huurcontract ging in 2011 in.

groet

U hoeft niet te bewijzen dat de opgesomde gebreken al bestonden op het moment van verhuur, dat moet uw huurbaas . Nu een aanvangstaat ontbreekt is de bewijslast omgedraaid. Bovendien mag de huurbaas niet aan u vorderen de kosten van normale slijtage en gebruikssporen. Indien gewenst kan ik u helpen het het opstellen van een goede juridische brief waarin ik uw huurbaas sommeer de borg , onder de genoemde wetsartikelen terstond terug te betalen. Door gebruik te maken van een jurist zal er (eerder) resultaat behaald worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,

Hoeveel kost het mij om een juridische brief door u op te laten stellen?


Kijkt u even op mijn website of neem direct contact met mij op: ik mag geen prijzen noemen of reclame maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag