Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wordt verdacht dat ik een deel van mijn boodschappen niet hebt betaald. Nu dat was vrijdag en op maandag ben ik pas aangesproken daarvoor. Ik heb deze boodschappen wel betaald maar kan het niet bewijzen ivm contante betaling en geen bon meer want dat is weggegooid omdat het weekend er overheen is gegaan. Nu is het donderdag en mijn werkgever dreigt met alles te controleren op de camera's en kassa's dat vind ik prima verder want ik weet dat het betaald is. Maar mijn vraag is hoelang mag mijn werkgever hiermee doorgaan en hoe lang heeft hij de tijd om dit te onderzoeken nadat hij mij heeft aangesproken want dit werkt niet prettig na zo n beschuldiging.

De werkgever moet zo snel mogelijk alles controleren en u met de uitslag daarvan confronteren. Ik zou zegen, dat dit uiterlijk deze week moet en daarna moet het gezeur afgelopen zijn.

U zegt dat u de boodschappen betaald heeft -> dan hoeft u niets te vrezen. Zelfs wanneer u dat niet gedaan zou hebben, dan moet de werkgever -wanneer hij u wil ontslaan- direct actie ondernemen. Deze termijn is naar mijn mening nu al verstreken en in ieder geval volgende week. Ook daarom kan de werkgever nog maar weinig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag