Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

In onze akte van onder splitsing wonen ( Geen modelreglement ) staat het volgende mbt tot het Bestuur :

Het Bestuur bestaat uit 1 bestuurder, die benoemd wordt door de vergadering. De vergadering zal een plaatsvervangend bestuurder kunnen benoemen.

Betekend dit dat het maximaal aantal Bestuursleden 2 is ? Of kunnen dat er meer zijn ?

Alvast bedankt voor uw reactie

Groet

Op grond van artikel 5:131 lid 1 BW bestaat het bestuur van een VvE uit één bestuurder tenzij de statuten anders bepalen. Blijkens uw citaat uit de akte van splitsing is er 1 bestuurder. De plaatsvervanger komt alleen in beeld als de bestuurder is verhinderd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt. Kan de vergadering hiervan afwijken en meerdere, bijvoorbeeld 4, bestuursleden benoemen en inschrijven in de KVK ?


Nee, de akte van splitsing is bindend.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Andre,

Nog een vraag hierover. Als nu het Bestuur in deze situatie aansprakelijk wordt gesteld voor hun handelen. Dekt de Bestuursaansprakelijkheidsverzekering dit ? Met andere woorden : Is het handelen tegen de akte in ook van invloed op eventuele uitkeringen van verzekeringsovereenkomsten ?

Alvast bedankt voor de reactie.


Indien er feitelijk mensen deel uitmaken van het bestuur die daar formeel geen deel van uit kunnen maken, zal de verzekeringmaatschappij zich ongetwijfeld op het standpunt stellen dat handelingne van die personen niet onder de dekking vallen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag