Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik werk al 26 jaar. en wegens reorganisatie hebben ze mij een vasstellings overeenkomst aangeboden.
ben 58 jaar organisatie met meer dan 30 werknemers. hoeveel geld mag ik verachten

Op internet kunt u rekenprogramma`s vinden m.b.t. de hoogte van de transitievergoeding (TV). Daarnaast is van belang of er een Sociaal Plan (SP) is? Zo ja, dan kan er een hoger bedrag geregeld zijn. U bent 58 jaar en lang in dienst -> alle aanleiding te kijken of er naast de TV nog een billijke vergoeding toegekend moet worden. Is het anciƫnniteitsbeginsel goed toegepast? -> zo niet, dan kunt u het ontslag misschien voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend dat u uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst heeft aangeboden. U heeft volgens de wet recht op een transitievergoeding. Dat is standaard 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. Vanaf uw 50e levensjaar heeft u echter recht op 1 maandsalaris per gewerkt jaar. In uw geval is er echter wellicht een Sociaal Plan.

Alvorens u met een vaststellingsovereenkomst akkoord gaat dient u wel op een aantal dingen te letten. Zo is van belang om te bezien of u wel voor ontslag in aanmerking komt. De werkgever mag bij een reorganisatie niet zonder meer zelf bepalen wie hij ontslaat.

Ik raad u aan om uw belangen te behartigen door een arbeidsrecht advocaat. Wij proberen onze kosten altijd in de vaststellingsovereenkomst op te nemen. Uw werkgever betaalt dan onze kosten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag