Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Mijn ex-man en ik hebben een restschuld overgehouden na de verkoop van onze woning. De ING Bank heeft deze restschuld ondergebracht bij Vesting Finance. Wij betalen beiden maandelijks een bedrag af. Nu wil Vesting Finance dat ik meer ga aflossen per maand. Zij hebben mijn beslagvrije voet berekend maar ik heb zelf deze berekening en/of uitleg nooit ontvangen van Vesting Finance, slechts een schrijven waarin stond dat er een nieuwe betalingsregeling overeengekomen is. Deze betalingsregeling is mij medegedeeld.
Ik heb een paar vragen: kunnen zij mij verplichten om meer af te lossen n.a.v. de beslagvrij voet? Hebben zij geen handtekening nodig van mij m.b.t. de nieuwe betalingsregeling? Zijn zij verplicht mij de berekening t.a.v. de nieuwe betalingsregeling te laten zien?
Zit er een termijn aan vast als het gaat om het aflossen van de restschuld? Ik weet dat ik 15 jaar rente mag aftrekken, het lijkt mij dat ik dan ook 15 jaar mag doen over het afbetalen. Mijn ex-man en ik hebben goede afspraken gemaakt, wij betalen de restschuld terug in 5 jaar, dit lijkt mij een redelijke termijn. Het incassobureau verdiend immer ook meer aan ons als het langer duurt. Maar ik begrijp dat zij willen dat het z.s.m. betaald wordt zodat zij aan kunnen tonen dat zij schuldenaars snel laten betalen etc.

Alvast bedankt voor uw moeite.

Dat hangt af van de voorwaarden van de eerste betalingsregeling , u moet echter vooraf wel akkoord zijn gegaan met wijzigingen, dat kan impliciet uit de voorwaarden volgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag